Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Het ProfitConnect platform zorgt er voor dat er één centrale plek is waar XML opgehaald kan worden en aangeboden kan worden (o.b.v. de Profit Connectoren), maar op een manier die enkele functionaliteiten standaard al biedt die anders (per koppeling) zelf ontwikkeld / ingebouwd zouden moeten worden.

 

In het kort

Icon

 In het kort is Profit Connect een "stekkerdoos" tussen diverse AFAS Online omgevingen, die daarmee generiek aan te spreken zijn op ProfitConnect (op diverse manieren). Daarnaast neemt het ProfitConnect platform logging, queueing en retrying uit handen van ontwikkelaars.

 


GetConnectoren
  • Mogelijkheid tot caching; indien niet bereikbaar: terugvallen op cache
  • Niet persé SOAP / Webservices, ook gewoon directe aanroep mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van XML, JSON en CSV
  • Ontsluiten connectoren mogelijk voor 3e partijen o.b.v. een token in de URL van aanroep, zonder dat onderliggende Profit credentials worden gedeeld
UpdateConnectoren
  • Queue'ing: maximaal x updates tegelijk worden uitgevoerd, om Profit niet te overbelasten
  • Centraal loggingspunt: ProfitConnect bevat een complete log met berichten die over de lijn zijn gegaan
  • Retry'ing: indien een update mislukt probeert ProfitConnect het bericht opnieuw aan te bieden (tot een in te stellen max. aantal keer)
Algemeen
  • Handige web-based test-tools om connector-resultaten (Get/Update) te bezichtigen, en/of update XML te testen en delen onder projectgroepleden
  • Mogelijkheid tot periodieke rapportage van logging & statistiek 

Wil je het zelf doen in PHP?

Open Source! Enjoy :)

Wil je jezelf heel veel tijd besparen?

Icon

(warning) Bouw je koppeling in nodum.io of laat hem bouwen door The Integrators

 

 

Lees meer over de communicatiemogelijkheden

 

Icon

De XML die ingezonden wordt naar Profit Connect (Updates) dient wel gewoon aan het standaard XSD schema te voldoen zoals AFAS ook voorschrijft voor de aanroep van UpdateConnectoren. Optioneel is het mogelijk dat iPublications custom mappings maakt voor eenvoudige(re) XML, waarbij iPublications de eenvoudige XML omzet naar de complexere "Profit" UpdateConnector XML, en hier eventueel nog enige logica op uitvoert / aan toevoegt. Hiervoor is echter per situatie intake en een offerte voor vereist.

  • No labels